4 hoogtepunten in Zhangjiajie National Park

De hoge kalkstenen bergen waren een inspiratie voor de film Avatar. En geloof me, als je daar eenmaal staat begrijp je waarom het een inspiratiebron was. We vergaapten ons aan de majestueuze bergen. Een natuurwonder die je zeker een keer gezien moet hebben. Lees de vier hoogtepunten in Zhangjiajie die je zeker niet mag missen.

kabelbaan Zhangjiajie

Met de kabelbaan omhoog

De hoofdreden waarom mensen hier komen is het nationale park zelf. Je betaalt omgerekend zo’n 30 euro bij de ingang. Dat lijkt veel, maar je entreeticket is vier dagen geldig (excl liften, treintjes en kabelbanen). Wij verblijven in Yangjiajie, waar zich één van de vijf ingangen bevindt. We kozen voor deze plek omdat het er een stuk rustiger is dan de hoofdingang, dat is iets waar je altijd rekening mee moet houden in China. Omdat het er overal enorm druk is.

Meer tips over hotels en de omgeving? Lees dan: Tips voor een bezoek aan Zhangjiajie

Een andere reden dat we kozen voor deze plek is, omdat het ook de mooiste kabelbaan rit van het park heeft. In 15 minuten brengen ze je naar het natuurpark dat bovenop de berg ligt. Omdat we lekker vroeg zijn en het in dit deel van het park een stuk rustiger is (kom dus vroeg), hebben we het karretje helemaal voor onszelf! Het is met geen pen te beschrijven, hoe mooi het is om tussen de kalksteenrotsen te zweven.

Zhangjiajie uitzicht

Ben je eenmaal boven, dan brengen de busjes (gratis) je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Op de busjes staat naar welke bestemming ze gaan. Deze ritjes duren nooit langer, dan tien minuten dus dat is erg fijn. Ook heb je op sommige plekken de mogelijkheid om van plek naar plek te hiken, waardoor je de natuur meer in je op kunt nemen. Je krijgt bij de ingang een plattegrond mee (in het Engels) zodat je precies weet hoe je bij een hoogtepunt kunt komen. Sidenote: sta niet gek te kijken als je meerdere spuugbakken in de bus ziet. Dat is heel normaal in China. Kijk dus extra uit waar je stapt, want Rita stond haast in een spuugbak.

Halleluja mountain

Halleluja Mountain is absoluut één van de hoogtepunten in Zhangjiajie

We wandelen wat rond in Yangjiajie. Wat ons opvalt, is hoe heerlijk rustig het is. Amper toeristen en overal een goed uitzicht op de kalksteenrotsen. Wij vonden in dit gedeelte “wonder of stone walls’ echt indrukwekkend. Een verticale muur die meer dan honderd meter naar beneden loopt.

 

Hierna pakken we de bus die ons in zo’n vijf minuten naar Yuanjiajie brengt. Hier wandel je op de toppen van de kalksteenrotsen en heb je echt het gevoel, dat je in de wereld van Avatar bent. Je loopt hier over natuurlijke bruggen, bergen vol gebedsvlaggetjes en kleine tempeltjes.

 

In dit gedeelte van het park is het een stuk drukker dan in Yangjiajie, ook wel logisch omdat het de plek is waar iedereen voor komt: De Halleluja Mountain. Deze is zo genoemd naar aanleiding van de film. Een dunne rechte pilaar die honderden meters naar beneden loopt. Het is bizar om te zien, dat dit gewoon kan blijven staan. Hier spelen ze ook echt in op de immens populaire film. Je kan hier namelijk op de foto met één van de personages.

bailong lift

Bailong lift

Niet ver hier vandaan, kun je een ritje maken met de hoogste buitenlift ter wereld. De lift is echt één van de hoogtepunten in Zhangjiajie. De lifst is bijna helemaal van glas, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt. In zo’n anderhalve minuut start de lift aan de top van de berg en breng je letterlijk in één van de bergvoeten.

 

Wel is de lift direct na de opening in 2002 tien maanden dichtgegaan, omdat het toch niet helemaal veilig bleek te zijn. Maar ach, living on the edge. Eenmaal beneden sta je aan de voet van de indrukwekkende bergen en word je omringd door apen. Het is heel bijzonder om de bergen ook eens van een ander perspectief te zien.

Tianzi mountain

Tianzi Mountain​

Een ander stuk in het park, wat je niet mag overslaan is natuurpark Tianzi Mountain. Vanaf Yangjiajie brengt de bus je naar één van de hoogste punten van het park, waar je weer een heel ander uitzicht hebt op de bergen.

 

Je vindt hier ook standbeelden, oude tempels en een McDonald’s. Hoewel de Mac nogal afbreuk deed aan de sfeer in het park, was ik maar wat blij om even een lekkere hamburger te eten. Vanaf dit punt kun je een hike doen zo’n twee uur. Wat fijn is, dat deze route bijna enkel downhill is en het redelijk afgelegen ligt in het park. Je komt hier bijna geen andere toeristen tegen. Erg zonde voor ze, want wij vinden dit misschien wel het mooiste stuk. Je loopt hier echt tussen de wolken, waardoor je meer het gevoel hebt onderdeel te zijn van de natuur.

 

De route eindigt bij het treinstation. Een toeristentreintje die je een stukje van het park laat zien. Wij hebben het treintje gedaan en vonden dit grappig, maar niet meer dan dat. Het was vooral even lekker om je voeten te laten rusten.

Naast de hoogtepunten van Zhangjiajie is er natuurlijk nog veel meer te zien in China. Lees dan ook onze andere artikelen over China.

Kijk ook onze vlog van Zhangjiajie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.