Dingen om te doen in Zhangjiajie

Tianzi mountain

Zhangjiajie National Forest Park is de inspiratiebron voor de film Avatar. Hierin staan de honderden meters hoge kalksteenrotsen die boven de wolken uitkomen centraal in de film. Niet zo gek dat veel reizigers hier naartoe komen om de ‘levensechte’ bergen te zien. Vol bewondering keken we naar deze reusachtige bergen. We vonden het een van de hoogtepunten van onze China-reis. Bang dat je de bergen moet delen met heel veel toeristen? Gelukkig is het park heel groot, waardoor je soms toch het gevoel hebt alleen te zijn.In dit artikel vind je de leukste dingen om te doen in Zhangjiajie en geven we antwoord op: 

 

  • Hoelang verblijf je in Zhangjiajie?
  • Waar overnacht je?
  • Wat mag je niet overslaan?
Halleluja mountain

Hoelang verblijf je in Zhangjiajie?

We vertelden al dat het park groot is. Zo groot zelfs dat je in meerdere dagen nog niet alles hebt gezien. Naast het nationale park zijn er nog twee attracties die je eigenlijk niet mag overslaan. Dat zijn de glazen brug nabij het park en Tianmen Mountain. Over deze plekken gaan we het later nog hebben.

 

Omdat er zoveel te zien is in Zhangjiajie en alles wat verder uit elkaar ligt, raden wij het aan om minimaal vijf volle dagen te blijven in deze omgeving. Hierdoor kun je alles net iets minder gehaast doen en heb je de kans om echt van deze schitterende omgeving te genieten.

 

Waarschijnlijk kom je aan en vertrek je vanaf Zhangjiajie Airport. Het vliegveld ligt direct aan de stad Zhangjiajie (niet te verwarren met Zhangjiajie National Park). Het nationale park ligt op iets meer dan een uur rijden van de stad, waardoor het slim is om direct naar het nationale park te rijden. In deze omgeving heb je diverse overnachtingsmogelijkheden. Slaap hier, zodat je ’s ochtends het park bijna voor jezelf hebt.

Het andere hoogtepunt in Zhangjiajie heet Tianmen Mountain en ligt dichtbij het vliegveld en de stad. Het is slim om de laatste twee dagen in Zhangjiajie stad te overnachten. Hierdoor heb je een dag de tijd om de berg te bezoeken en hoef je de dag erna niet meer van ver buiten de stad naar het vliegveld te reizen.

 

Wij hebben het als volgt gedaan:

 

  • Drie nachten nabij het park
  • Twee nachten in Zhangjiajie stad

Waar overnacht je?

One step to Heaven inn

Deze lodge is ideaal voor je eerste dagen in Zhangjiajie National Park. Zo kan je hiervandaan gemakkelijk uitstapjes maken naar het Nationale Park en de glazen brug. De ingang ligt op zo’n 5 minuten lopen van deze lodge. 

Tweepersoonskamer vanaf €45 per nacht

Zhangjiajie Mini Inn

Zhangjiajie mini inn

Voor je laatste dagen in Zhangjiajie raden wij Zhangjiajie Mini Inn aan. De kamers zijn stijlvol en voelen Europees aan. Maar wel voor een Aziatische prijs. Vele restaurantjes en de ingang van Tianmen Mountain zijn op loopafstand.

Tweepersoonskamer vanaf €19 per nacht.

Wat je niet mag overslaan in Zhangjiajie Forest National Park

Één van de dingen om te doen in Zhangjiajie is het Nationale Park zelf. Kalksteen rotsen die honderden meters de lucht in gaan. Wandel door de bossen heen en kijk je ogen uit. Bezoek de hoogste buitenlift op aarde en neem de kabelbaan door een landschap die je nergens anders op aarde ziet.  Het park is zo groot dat je hier echt dagen kan verblijven. Een minimum van twee volle dagen is wel gewenst.

Er zijn enorm veel dingen om te doen in Zhangjiajie National Park! Wil je niets missen? Lees dan het uitgebreide artikel:  De hoogtepunten in Zhangjiajie National Park  

De hoogste glazen brug van de wereld

Op zo’n 40 minuten rijden van de hoofdingang van Zhangjiajie National Forest Park vind je de hoogste glazen brug ter wereld.
De brug is met zijn 385 meter lang en 300 meter hoog voor velen een echte trillseeker. Als je met 800 mensen tegelijk op de brug staat voel je de adrenaline flink door je lichaam pompen.

 

Je kan hier gemakkelijk zelf naartoe met de bus vanaf de hoofdingang van het park. Koop wel van tevoren een kaartje, omdat er maar 800 mensen per keer op de brug mogen. Dat lijkt veel, maar in China zit je zo aan dat aantal bezoekers. Mocht je liever een tour doen, dan kan je dit ook gemakkelijk bij je hotel regelen. Tijdens een tour bezoek je dan ook de vallei onder de brug. Houd er rekening mee dat je minimaal een halve dag kwijt bent aan bezoek aan de brug.

Tianzi mountain

Tianmen Mountain

Één van de hoogtepunten in de buurt van Zhangjiajie National Park, is Tianmen Mountan. Deze berg ligt vlakbij het vliegveld, waardoor het ideaal is om hier de laatste dag(en) te verblijven. Om op één van de mooiste bergen ter wereld te komen kan je kiezen uit twee opties: de langste kabelbaan ter wereld (7km) of met de bus. Nu willen wij duidelijk de kabelbaan pakken, maar is deze buiten gebruik voor drie maanden. Even balen, dan de bus maar.

haarspeltbochten

Haarspeltbochten tot je misselijk bent

Als je maag niet opgewassen is voor een ritje in de Python, dan kun je dit beter overslaan. De minibusjes denderen over 99 haarspeltbochten. Tijdens de eerst 70 bochten kijk je angstig de diepte in. Hierna zie je enkel nog wolken, wat het misschien nog wel spannender maakt. Zodra we rond de 90e bocht zijn, voelen we de zon in ons gezicht. We zijn boven de wolken en voelt het even of we in de hemel zijn beland.

poort tianmen

Dit hemelgevoel wordt extra versterkt als we bij de ingang van de berg zijn. Een immens groot natuurlijk gat in de berg van 130 meter hoog en 50 meter breed. Wil je richting de poort lopen, dan moet je 999 treden trotseren. Veel dichter bij God zijn we volgens mij nog niet geweest.

rita glazenbrug

Maar de grootste attracties zijn bovenop de berg. Nu kun je al die treden naar boven lopen, maar we kozen ervoor om een kaartje te kopen voor de roltrap naar boven. Neem hier wel even de tijd voor, want het zijn namelijk dertien roltrappen die een stelsel door de berg vormen.

 

Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht over het natuurgebied en de Zhangjiajie-stad. Er zijn hier verschillende routes te lopen langs uitgehakte klifpaden. Wil je nog iets meer spanning? Dan kun je voor een meerprijs een wandeling maken op één van de skywalks. Op deze glazen paden langs de berg kijk je 1430 meter de diepte in. Wij lachten ons rot om de Chinezen die helemaal verstijft de ene na de andere voet zetten, bang om er doorheen te zakken. 

Kijk ook onze vlog van Zhangjiajie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.