De 5 leukste dingen om te doen op Isabela

Rita dennis grotten

Vanaf Santa Cruz is het zo’n twee uur varen naar het eiland Isabela. Dit is het grootste en jongste eiland van de Galapagos. Met zijn acht vulkanen is het landschap op zijn zachts gezegd, explosief te noemen. Het zwarte lavagesteente zie je hier in alle gaten en kieren. Door deze vulkanen is het land ook super vruchtbaar. Vandaar dat je hier enorm veel dieren ziet. Een bezoek aan dit mooie eiland is, dan ook echt een must visit, tijdens een bezoek aan deze eilandengroep. Wij geven je vijf dingen om te doen in Isabela.

wandeling sierra negra

Hike naar de Sierra Negra

Het is de bekendste tour, die je kan doen op het eiland en is mits goed ter been, prima te doen. We hebben het over de hike naar de op één na grootste krater ter wereld. Zo is de afstand van west naar oost wel 10km. Op een heldere dag, kan je de gehele krater zien. Wij vonden het zo bizar, dat deze vulkaan in 2018 nog is uitgebarsten. Niet te bevatten dat je hier dan nu kan lopen.  Je wandelt in 16 kilometer langs de krater en door enorme lavavelden.
 
Meer weten? Lees dan ons artikel over de Sierra Negra vulkaanwandeling op Isabela.

Wandeling langs flamingo’s naar het Tortoises Breeding Center

Loop vanuit het centrum naar Iguana Crossing Hotel. Hiernaast bevindt zich een vlonder, die je in zo’n 30 minuten naar het schildpaddencentrum brengt. De wandeling is schitterend. Zo loop je door begroeide bossen en langs lagunes. Deze roze waterpoelen zijn ideaal voor flamingo’s om te leven. Je ziet hier deze mooie vogels wandelen, op zoek naar eten. Aan het einde van deze mooie wandeling vind je het Tortoise (reuzenschilpad) Breeding Center. Hier zorgen ze ervoor dat de 12 soorten tortoises blijven bestaan, want deze dieren zijn helaas met uitsterven bedreigt. Een ticket is 10 dollar per persoon, dit is inclusief een gids.

tortoise
kajakken

Kajakken rondom Las Tintoreras

Wil je een halve dag lekker je spieren gebruiken, maar toch ook genieten van waanzinnige dieren? Dan is de kajaktour bij Las Tintoreras wat voor jou. Je combineert in deze tour kajakken en snorkelen. Hierdoor heb je the best of both worlds: je ziet namelijk enorm veel wildlife boven- als onderwater. Wij schreven een uitgebreid artikel over de kajaktour Las Tintoreras op de Galapagos.

Snorkelen bij Concha de Perla

Je kunt natuurlijk iedere dag een tour inplannen, maar dit wordt al snel een vrij kostbare reis. Wij vonden het fijn dat we ook op sommige dagen niets gepland hadden. Hierdoor is er tijd voor wat spontaniteit en gratis activiteiten. Vandaar dat we ook een gratis activiteit hebben toegevoegd aan ons lijstje van 5 dingen om te doen in Isabele. Ga snorkelen bij Concha de Perla. Dit mangrovebos is zeker bij laagwater net een zeeaquarium. Niet normaal hoeveel vissen je hier ziet. Af en toe zwemt er nog een zeeleeuw of leguaan voorbij. En dit allemaal voor niets. Je vindt Concha de Perla direct naast de haven waar je aankomt op het eiland. Het is vanaf het centrum zo’n 15 minuten lopen.
golden rays

Dagexcursie naar Los Tuneles

Dit is echt één van de vijf dingen om te doen in Isabela, die je absoluut niet mag overslaan!

 

Dat is de snorkelexcursie naar Los Tuneles. Deze rotsformatie vol tunnels zijn onderwater gelopen, waardoor er een enorme diversiteit aan dieren te vinden is. Kijk er niet gek van op dat je in één minuut, schildpadden, haaien, pinguïns en spelende zeeleeuwen ziet. Nergens ter wereld hebben we zoveel diversiteit in de zee gezien. We zijn zo enthousiast over deze dagtrip. Lees ook zeker onze blog: Los Tuneles, beste snorkelexcursie op de Galapagos.

zeeleeuwen snorkelen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.