De 5 leukste dingen om te doen op San Cristobal

playa mann

Het was ons laatste eiland dat wij bezochten, maar zeker niet het minste eiland. Hou je van zeeleeuwen dan is dit jouw eiland. De populatie is hier groter, dan die van de mens. Je struikelt dus letterlijk over deze bijzondere dieren. Ook is voelt dit eiland een stuk westerser aan dan bijvoorbeeld Isabela. Wandel lekker over de boulevard en eet bij één van de leuke restaurantjes. Hou je van duiken, dan is dit ook het eiland voor jou! Het onderwaterleven is zeer indrukwekkend te noemen. Wij geven je 5 dingen om te doen op San Cristobal.

zeeleeuw kicker rock

Ga op duikavontuur bij Kicker Rock

Altijd al oog in oog willen staan met een hamerhaai? Dan mag de duikexcursie naar Kicker Rock absoluut niet ontbreken. Het is zeker niet de makkelijkste duik die je zult maken, maar wel één van de mooiste. Je duikt langs een klif naar beneden en ziet enorm veel onderwaterleven. Zo zagen wij onder andere een Galapagos haai, witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, mantaroggen, zeeleeuwen, schildpadden en als klap op de vuurpijl een groep hamerhaaien. Epic to the maxx! We schreven een uitgebreid artikel over de duikexcursie Kicker Rock, op de Galapagos.

kicker rock

Wandel door Cerro Tiejeretas en snorkel met zeeleeuwen

Een gratis activiteit op San Cristobal, altijd fijn toch? Op zo’n 10 minuten lopen van het centrum van Puerto Baquerizo Moreno vindt het nationale park Cerro Tiejeretas. Hier wandel je zo’n 2 uur over houten vlonders en goed onderhouden paden langs diverse uitkijkpunten. Op een mooie dag heb je hier ook goed uitzicht op Kicker Rock. Op het midden van de wandeling heb je de kans om met zeeleeuwen te snorkelen. Het water is hier kraakhelder waardoor je oog in oog komt te staan met spelende zeeleeuwen. Aan het einde van de wandeling vind je Playa Punta Carola. Hier liggen grote groepen zeeleeuwen heerlijk te zonnen.

zeeleeuw baby
zeeleeuw

Sluit de dag af bij Playa Mann

Vooral tijdens zonsondergang zijn de zeeleeuwen op Playa Mann enorm actief. Zie ze rollen door het zand, zwemmen of met elkaar worstelen. Het is maar tien minuten lopen vanaf het centrum, ideaal als je een middag niets hebt gepland. Neem een lekker biertje mee en geniet van de schitterende zonsondergang. Dit is zeker één van de 5 dingen om te doen op de Galapagos.
tortoise galapaguera

Bezoek de enorme tortoises bij Galapaguera

De enorme zeeschilpadden kan je op bijna ieder eiland op de Galapagos zien. Maar het verveelt nooit! Ze zijn namelijk op ieder eiland net een beetje anders. In dit breedingcenter zorgen ze ervoor dat de populatie groter wordt op San Cristobal. De kans dat eieren hier uitkomen is zo’n 60%, terwijl dat in het wild maar 10% is. Ga hier samen met een ranger op pad en leer meer over deze enorme dieren, die wel 200 jaar kunnen worden.

Spot wildlife op het strand van Puerto Chino

Het strand heeft zijn naam te danken aan de vele Chinese boten die hier vroeger voor anker lagen. Ze visten de halve zee leeg. Hier heeft de regering van Ecuador een stokje voor gestoken, waardoor dit niet meer mogelijk is. Dit witte strand met turquoise zee heeft nog wel zijn naam behouden. Wandel hier langs grote kolonies zeeleeuwen, leguanen en jan van genten met hun schattige blauwe voetjes. Kom je hier in de maanden oktober tot december, dan heb je de kans pasgeboren zeeleeuwen te zien. Wij zagen ze zelfs, waar de placenta nog aan de navel vast zat.

Dit zijn onze 5 dingen om te doen op San Cristobal. Heb je meer tijd dan zou je ook nog een 360 tour kunnen doen om het eiland. Je vaart dan in een dag het eiland rond op zoek naar wildlife. 

 

 

Maar ook de andere eilanden van de Galapagos zijn geweldig! Bekijk ook eens de 5 leukste dingen om te doen op Isabela, of de 5 leukste dingen om te doen op Santa Cruz. Werkelijk ieder eiland is magisch!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.