Duikexcursie Kicker Rock op de Galapagos

zeeleeuw kicker rock

De Galapagoseilanden zijn een walhalla voor duikfanaten. Je kan hier duikcruises maken van meerdere dagen. Wil je net als ons gewoon één of twee duiken doen, dan kan je er ook voor kiezen om een duikexcursie te boeken. Als er één duikexcursie is, die je niet mag missen, dan is het die bij Kicker Rock. Dit is de plek om oog in oog te staan met de hamerhaai. We geven je alle ins en outs over de duikexcursie Kicker Rock op de Galapagos.

kicker rock

Wat is Kicker Rock?

Midden op zee vind je een enorm rotsblok, dat is ontstaan door as van een vulkaan. Het is nu de broedplek geworden van Jan van Genten. Je ziet ze hier in overvloed. Als je Kicker Rock van boven het water indrukwekkend vindt, zou je het is onderwater moeten zien. De enorme muur die tientallen meters de diepte in gaat, vormt een waar onderwaterparadijs.

Hoelang duurt de duikexcursie Kicker Rock op de Galapagos?

Het gaat hier om een dagtour. Tijdens deze excursie maak je twee duiken en een strandwandeling. De dag voor de excursie moet je je duikuitrusting alvast komen passen bij je duikcentrum. De dag erna word je om half acht bij je hotel opgehaald, om direct naar de haven te rijden. Eenmaal op de boot krijg je een briefing over de twee duiken. Ze varen eerst naar ondiep water bij Los Lobos om de duikuitrusting te testen. Eenmaal alles op orde, vertrek je naar Kicker Rock. Hier doe je in totaal twee duiken. Na het zien van de onderwaterwereld, ga je naar een supermooi strand voor de lunch. Je maakt daarna nog een strandwandeling met een bioloog, die je van alles over de wilde dieren vertelt. De boot brengt je erna weer rond half drie terug in Puerto Baquerizo Moreno.

 

Duiken langs een enorme klif

Kicker Rock is de plek om hamerhaaien te zien, maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd om hier te duiken. Je moet een Padi-diploma hebben en je krijgt van tevoren nog een paar oefeningen, om te kijken of je ervaren genoeg bent. De stroming is namelijk niet te onderschatten op deze plek. Je wordt letterlijk alle kanten opgeduwd onderwater.
Dat is het wat ons betreft allemaal waard. Je ziet hier zo verschrikkelijk veel wildlife. Zeeleeuwen die meters naar beneden zwemmen, op zoek naar voedsel. Diverse soorten roggen, tonijnen, murenen, rifhaaien en met klap op de vuurpijl hamerhaaien. Ze zwemmen hier echt in grote scholen langs je.

Wat kost een duikexcursie bij Kicker Rock?

Zoals je waarschijnlijk weet zijn alle excursies op de Galapagos flink aan de prijs. Wil je duiken bij één van deze magische eilanden, tel er dan nog maar een paar euro’s bij op. Maar dan duik je wel op één van de mooiste plekken op aarde. Je betaalt voor Kicker Rock toch al gauw zo’n 200 euro. Je kunt deze tour hier boeken.  Dit dive center was echt heel erg goed. De materialen, de uitleg, het eten. Alles klopt hier gewoon. Ze stellen je helemaal op je gemak en nemen de tijd voor uitleg.  

Liever snorkelen?

Heb je geen duikervaring, maar wil je toch Kicker Rock bezoeken? Dan kan dat gemakkelijk. Een deel van de mensen op de boot gaat namelijk snorkelen. Ideaal als je partner bijvoorbeeld wel wilt duiken. De kans op het spotten van hamerhaaien is tijdens het snorkelen wel een stuk kleiner, als met het duiken. Schildpadden en diverse gekleurde vissen zijn gegarandeerd.

Is deze duikexcursie wat voor jou?

Ben je zelfverzekerd in het water, heb je je PADI en ben je niet bang voor enorme haaien? Dan moet je de duikexcursie Kicker Rock op de Galapagos zeker op je bucketlist zetten. Er zijn weinig plekken op aarde waar je zoveel wildlife ziet tijdens één duik. 

 

Liever met beide benen op de grond? Er zijn genoeg andere dingen te doen op de Galapagos. Lees ook eens artikel met de 5 leukste dingen om te doen op San Cristobal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.