Kajaktour Las Tintoreras op de Galapagos

Er is op Isabela eiland enorm veel te beleven. Beklim de Sierra Negra of ga met een boot naar Los Tuneles. Wil je een halve dag lekker je spieren gebruiken, maar toch ook genieten van waanzinnige dieren? Dan is de Kajaktour bij Las Tintoreras wat voor jou. Je combineert in deze tour kajakken en snorkelen. Hierdoor heb je the best of both worlds: je ziet namelijk enorm veel wildlife boven- als onderwater. We geven je in dit artikel alle ins en outs over de kajak-tour Las Tintoras op de Galapagos
kajakken

Wat is Las Tintoreras?

Het eiland Isabela heeft een aantal kleine eilanden om zich heen. De één is nog mooier dan de ander. Fijn dat één van deze pareltjes vlakbij Puerto Villamil ligt, het enige stadje van het eiland Isabela. Las Tintoreras is een eilandje waar geen mensen wonen. Het is wel het huis van grote groepen vogels en leguanen. Het wordt omringd door een turquoise zee, waardoor het niet zou misstaan in de Cariben.

kajak en snorkel

Hoelang duurt de kajaktocht?

Heb je niet zoveel tijd en wil je toch echt verrast worden, dan is deze tocht echt wat voor jou! De tocht duurt in totaal maar zo’n twee uur. Waarvan je het eerste half uur kajak, vanuit de haven van Puerto Villamil. Je peddelt langs zeeleeuwen, die liggen te relaxen langs de kust. Je ziet pinguïns geïnteresseerd terugstaren en Jan van Genten in zee duiken, op zoek naar een lekkernij. Hierna begint je snorkelavontuur (en dat mag met recht een avontuur genoemd worden) van een uur. Na het snorkelen vaar je in half uur weer terug naar de haven.

Snorkelen tussen de meest uiteenlopende dieren

Zorg dat je je GoPro, onderwatercamera of telefoon met onderwaterhoesje klaar hebt. Want dit wordt zeker een snorkeltocht om niet snel te vergeten. Je moet er wel even voor door de ruwe zee, maar dan kom je uit bij een schitterend rif. Overal waar we keken zagen wij zeeschildpadden. Af en toe schiet er een pijlstaartrog voorbij of zwem je ineens in een schol tropische visjes. Als je een beetje mazzel hebt en het water staat laag, heb je kans om zeeleguanen in zee te spotten. Ze knabbelen hier aan de rotsen om algen te eten. Het is de enige hagedissoort, die uitsluitend van voedsel uit de zee leeft. Dit was voor ons een absoluut hoogtepunt tijdens deze tour.

Wat kost een tour naar Las Tintoreras?

Hoewel de trip maar twee uur duurt, betaal je toch al gauw 60 euro per persoon voor deze tour. Ook wij vonden dit vooraf, flink aan de prijs, maar nadat we de tour hadden gedaan vonden we dit het dubbel en dwars waard. Je kunt deze tour hier boeken.  Wij raden echter aan om dit ter plaatse te doen, wie weet krijg je dan nog een paar euro van de prijs af.

Is de kayaktour Las Tintoreras op de Galapagos wat voor jou?

Kan je goed zwemmen, hou je van dieren en vind je het niet erg om je in het zweet te werken? Dan is deze tour absoluut wat voor jou! Het kajakken langs de mangrove en door lichtblauw water is bijna magisch. Tel hier de geweldige zeedieren, die je zult zien bij op en dan weet je dat je een toptijd zult hebben.

Wil je meer tips voor een rondreis door Isabela? Wij hebben een artikel geschreven met de 5 leukste dingen om te doen op Isabela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.