Los Tuneles: de beste snorkelexcursie op de Galapagos

zeeleeuwen snorkelen

Heb je niet veel tijd op het eiland Isabela, dan moet je soms lastige keuzes maken: welke tour doe ik wel/niet? Mocht je twijfelen bij de tour naar Los Tuneles, dan helpen we je graag een handje. Deze tour mag absoluut niet ontbreken tijdens een bezoek aan Isabela. Sta oog in oog met de mooiste wezens van de zee, loop over eeuwenoude lavabruggen en race over enorm hoge golven.  We vertellen je waarom Los Tuneles, de beste snorkelexcursie op de Galapagos is.

kraakhelder water

Wat is Los Tuneles?

Op zo’n uur varen van Puerto Villamil vind je de rotsformaties Los Tuneles. Deze natuurlijke waterpoelen zijn ontstaan door een enorme lavastroom. Door de jaren heen zijn delen weggespoeld, waardoor je er nu tunnels en grotten vindt. Dit in combinatie met ruige vegetatie en kraakhelder water, maakt het een enorm bijzonder gebied. Zeker bij laagwater, zie je hier enorm veel bijzondere dieren.

cactus

Hoelang duurt de excursie?

Rond zeven uur in de ochtend word je opgehaald bij je accommodatie en naar het kantoor van je touroperator gebracht. Hier krijg je een short wetsuit, flippers en duikbril (wil je een lang wetsuit huren, dan kost dat vijf dollar). Daarna word je naar de haven gebracht en vaar je langs de kust richting Tuneles. Mocht je snel zeeziek worden, dan is een pil hiertegen een aanrader. De golven zijn hier vaak enorm, wat wij het een extra spannend avontuur vonden. Bij iedere golf gilde iedereen het uit, alsof we in een achtbaan zaten.

los tuneles water
Eenmaal aangekomen

Na een uur kom je aan bij Los Tuneles, waar geen enkele golf te vinden is. Hier maak je een wandeling over lavagesteente. Je passeert bruggetjes en heb uitzicht over kraakhelder water. Af en toe zie je hier een haai zwemmen of spot je een Jan van Gent, die op haar ei broedt.  Na een wandeling van een uur begint het snorkelen van anderhalf uur. Eenmaal terug aan boord krijg je een sandwich en wat fruit. De boot brengt je erna rond één uur in de middag weer terug in de haven.

Rita dennis grotten

De beste snorkelervaring uit je leven

We noemen dit artikel niet voor niets Los Tuneles, beste snorkelexcursie op de Galapagos. De verwachtingen zullen nu vast hoog zijn bij je. We weten zeker, dat je verwachtingen overtroffen gaan worden. Nog geen minuut in het water zagen we al een groep golden rays en marble rays vredig langs ons heen zwemmen. Super bijzonder, omdat de golden rays maar op weinig plekken te zien zijn. 

We zijn nog niet klaar met het aanschouwen van deze bijzondere dieren of de gids roept ons. Hij heeft een reuze zeepaardje gespot. Nu had ik deze dieren weleens eerder gezien tijdens een duik, maar deze was ruim 25 centimeter!

golden rays
schilpadden
En dat was nog niet alles...
Als we na 10 minuten waren gestopt, was deze trip voor mij al fantastisch geweest. Maar ook zagen we enorme zeeschildpadden, die rustig onder je doorzwemmen. Minimaal 50 witpuntrifhaaien, metersgrote roggen, pinguïns en zeeleeuwen. De zeeleeuwen zie je soms zelfs de haaien plagen, echt heel grappig. Ook komen ze op nog geen halve meter afstand geïnteresseerd naar je kijken en met je spelen. Zo ging er een baby zelfs spelen met mijn flippers.
Cuteness overload!
witpunt rifhaaien

Wat kost een tour naar Los Tuneles?

De tour naar Los Tuneles kan je overal in het stadje last minute boeken, de prijzen zijn dan een stuk goedkoper dan dat je op internet vindt. Wij hebben de tour geboekt bij Albemarle tours. Een tour via hun kost zo’n 100 euro, terwijl je op internet al gauw 150 euro betaald. Hoewel dit natuurlijk een flinke prijs is voor een excursie, vonden wij dit het geld meer dan waard. Er zijn natuurlijk ook een aantal gratis dingen te doen op Isabela eiland. Dit compenseert de prijs weer een beetje. We hebben er een aantal staan in ons artikel: De 5 leukste dingen om te doen in Isabela.

zeeleeuwen

Is de snorkelexcursie naar Los Tuneles op de Galapagos wat voor jou?

Hou je niet van schattige spelende baby zeeleeuwen? Dan is deze tour niet voor jou! Voor ieder ander normaal mens is dit een absolute must. Echt, Al heb je maar heel even de tijd op Isabela eiland, dan is dit de excursie die je niet mag overslaan. Nergens op deze wereld hebben we meer dieren gezien als hier. En dat allemaal in rustig water, dat het voor iedereen toegankelijk maakt.

Wil je meer tips voor een rondreis door Isabela? Wij hebben een artikel geschreven met de 5 leukste dingen om te doen op de Galapagos.

los tuneles water
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.