Sierra Negra vulkaanwandeling op de Galapagos

Vulkanen

Ga je naar Isabela eiland, dan mag een wandeling langs de Sierra Negra zeker niet ontbreken. Het is de bekendste tour die je kan doen op het eiland en is mits goed ter been, prima te doen. Je loopt in 16 kilometer langs de krater en door enorme lavavelden. We geven je in dit artikel alle ins en outs over de Sierra Negra-vulkaanwandeling op de Galapagos.

sierra negra uitzicht

Wat is de Sierra Negra?

Het eiland Isabela is ontstaan door zes afzonderlijke vulkanen: Cerro Azul, Darin, Ecuador, Alcedo, Wolf en de Sierra negra. Na meerdere erupties kwamen de vulkanen vanonder de oceaan tevoorschijn. Ze smolten aan elkaar en zo is Isabela ontstaan. De grootste vulkaan van allemaal was Sierra Negra. Zo is de afstand van west naar oost wel 10km. Dit maakt het de op één na grootste krater ter wereld die in 2018 nog een eruptie had. De Sierra Negra-vulkaanwandeling op de Galapagos is ook de enige, die je legaal kunt doen op de eilanden.

regenboog vulkaan krater
Rita wandeling lavaveld

Hoelang doe je over de hike?

Rond half acht in de ochtend word je opgehaald bij je hotel/hostel. Hierna rijd je in 25 minuten naar de parking van de vulkaan. Vanaf hier begint je zestien kilometer lange hike. De heen en terugweg zijn identiek waardoor je bij acht kilometer wordt getrakteerd op een lunch. De eerste drie kilometer omhoogloopt. Daarna krijg je een vlak terrein van drie kilometer met uitzicht op de enorme krater. Niet te bevatten hoe immens groot deze krater is. Je kan op sommige plekken niet eens de overkant zien. De laatste twee kilometer tot de lunch zijn omlaag. Hierna doe je deze trip omgedraaid en ben je om één uur weer terug op de parking.

Dennis lavaveld

Een wandeling over een lavaveld

Als je de film Lord of the Rings hebt gezien, dan ken je de grauwe en helse plek Mordor. Dat is het beeld wat je krijgt wanneer je over de enorme lavavelden loopt. De kleuren van het gesteente veranderen van geel naar rood en van grijs naar pikzwart. Overal waar je kijkt zie je enorme kraters. De ene voelt nog duisterder, dan de ander. Midden in het lavaveld eet je je lunch met uitzicht over de andere kant van het eiland. Bij mooi weer kan je zelfs de hoogste vulkaan (1707 meter) Wolf zien liggen.

Wat kost een tour naar de Sierra Negra?

Dat tours op de Galapagos niet goedkoop zijn mogen duidelijk zijn. Voor een duiktrip betaal je al zo tussen de 150 en 250 euro. Een dagtour naar een eiland is rond de 250 euro. Het is dus fijn dat je voor deze tour iets minder diep in je portemonnee hoeft te graaien. Voor nog geen 40 euro boek je deze tour hier
al online. Wij raden echter aan om dit ter plaatse te doen, wie weet krijg je dan nog een paar euro van de prijs af.

Is de Sierra Negra vulkaanwandeling op de Galapagos een aanrader?

Wij vonden dit samen met de Los Tuneles tour, een absoluut hoogtepunt op Isabela eiland. De gidsen spreken goed Engels en je ziet meer dan enkel de immense krater. Wandelen door zo’n immens lavaveld laat je echt nietig voelen. Zet de Sierra Negra vulkaanwandeling op de Galapagos dus direct op je bucketlist

Wij vinden de Sierra Negra vulkaanwandeling op de Galapagos echt een absolute must. Je waant je echt in een andere wereld. Wil je meer tips voor een rondreis door Isabela? Wij hebben een artikel geschreven met de 5 leukste dingen om te doen op Isabela.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.