Fotoserie: Wat te zien in Varanasi

bijzondere mensen in varanasi

Als er één land is waar de bevolking kleurrijk is, dan is het India. Op iedere hoek van de straat gebeurt er wel iets. Of je nu een kapper zoekt, of een Yogi die om geld bedelt nadat je met hem op de foto bent geweest. Hier zie je het allemaal.  In deze fotoserie nemen we je een dag mee naar deze bijzondere zodat je een indruk hebt, wat er te zien is in Varanasi.

aarti ceremony

Het ochtendgebed

De dag begint met het ochtendgebed, waarbij de bevolking bid voor een goede dag. Met zang, belletjes en wierrook voelt het meer als een klein feestje. En dat terwijl ik mijn ochtendslaap nog uit mijn ogen aan het wrijven ben.

zwemmen in de ganges
bidden in de ganges

De ganges is haast overal te zien in Varanasi

Na het gebed baddert de bevolking in de vervuilde Ganges. Je ziet er groepen vrouwen in kleurrijke gewaden vrolijk hun kleding wassen. Andere mensen staan alleen nog een extra kruisje te slaan (maar dan op zijn Hindoestaans).

 

Na het wassen gaat de man aan het werk. De vrouw, zich vooral bezig met koken, huishouden en opvoeding. Je zal de rest van de dag ook weinig vrouwen op straat tegenkomen.

ghats vuur varanasi
crematies ganges

Leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden

Maar er wordt niet alleen gewast of gebeden in de rivier. Vaak vind je op nog geen 20 meter afstand een rioleringsbuis die zo de Ganges in loopt. Daarnaast worden er ook nog eens overal langs de oever mensen gecremeerd. Het is dan ook de normaalste zaak van de wereld om er naar te komen kijken. Af en toe hoorde je een doffe klap. Onze gids vertelde dat dit het geluid is van hoofden die openbreken door het vuur. Een grotere cultuurschok hadden wij nog nooit gehad. Ook de geur die ik hier rook zal ik mijn leven lang blijven herinneren. 

scheren voor een ceremonie
koeien op de markt

Het werk gaat gewoon door

Na het wassen gaat de man aan het werk. Je ziet dan ook enorm veel ambachtswerk op straat. Je loopt hier letterlijk door de set van Fata Morgana. Een tandarts of kapper is hier gewoon aan de oever te vinden. 

Als de man terugkomt van werk begint het avondritueel. De bevolking zingt weer en bedankt voor een mooie dag.

Er is nog veel meer te zien in Varanasi! Bekijk ook artikel met 4 indrukwekkende hoogtepunten in Varanasi.

Kijk ook onze vlog van Varanasi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.