Selamat siang

Indonesië

Bali Rita Indonesië

Algemeen

Beste reistijd

De bekendste eilanden (Bali, Java, Sumatra, Lombok) van Indonesië zijn ideaal om heen te gaan in de Nederlandse zomervakantie. Het is droogseizoen, waardoor een kans op een bui klein is.


Wil je juist de wat verder gelegen eilanden bezoeken, dan kan het zo zijn dat er een heel ander seizoen is. Wil je weten wat de beste reistijd is per eiland? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

VISA

Op de luchthavens van Jakarta, Medan, Surabaya en Bali kan je een gratis visum krijgen voor 30 dagen. Dit visum is niet verlengbaar.

 

Wil je langer naar Indonesië, dan kan je ook een ‘visa on arrival’ aanschaffen. Dit visum is ook 30 dagen geldig, maar kan worden verlengd voor 30 dagen bij lokale immigratiekantoren. Zorg wel dat je bij aankomst op de luchthaven contant geld bij je hebt. De kosten hiervoor zijn 35 USD.

 

Mocht je al direct een 60 dagen visum willen, dan kan je dit ook al direct regelen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag.

Vervoer

Ieder eiland heeft zo zijn eigen manier van reizen. Zo kan je op Java haast overal de trein pakken. Het is niet alleen een fijne manier van reizen, je hebt ook nog eens een schitterend uitzicht onderweg.


Op Bali kan je gemakkelijk een transfer regelen via je hotel of hostel. Zeker als je met meerdere reist is het enorm goedkoop. Wil je plekjes dicht bij je slaapplek verkennen, dan raden we een scooter aan.

 

Ga je meerdere eilanden verkennen, dan kan je in sommige gevallen de boot pakken. Bali, Gili Lombok en zelfs Oost-Java zijn onderling prima met de boot bereikbaar. Ga je naar de wat onbekendere eilanden, dan ontkom je vaak niet aan het vliegtuig.

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.