Fotoserie: Poonhill, een korte trekking in Nepal.

Poonhill gids

Nepal heeft mijn hart gestolen. De mensen zijn warm en het land heeft de meest prachtige dieren. Maar vooral de bergen, die hebben een bepaalde aantrekkingskracht, waardoor ik hier altijd wel wil terugkeren. Ga je naar dit land, dan mag een trekking door het Himalayagebergte absoluut niet ontbreken. Ben je een ervaren wandelaar of ben je net begonnen? Voor iedereen is er wel iets. Wij kozen voor de Poonhill Trekking, een vierdaagse wandeling naar het 3200 meter hoge uitkijkpunt. In deze fotoserie zie je wat je allemaal doet tijdens deze korte trekking in Nepal.

begin van de trekking
mensen aan het werk poonhill
poonhill trekking
dorpjes poonhill
Dag 1 van de poonhill trekking

De eerste dag van de trekking is erg gemakkelijk. In zo’n 4 uur loop je van Tirkhedhunga. Onderweg zwaait de lokale bevolking vrolijk en we voelden ons helemaal welkom in dit rurale gebied. De mensen werken hier op het land nog met paard en wagen, erg leuk om het echte leven in de bergen te zien. 

dennis hike
Ulleri uitzicht
Dennis waterval
rita waterval
Een pittig dagje

De dag begint direct met een flinke klim. De 1500 treden omhoog zijn zeker geen walk in the park, maar zodra je dit stuk hebt doorstaan word je getrakteerd op witte bergtoppen. Hier werden we echt even stil van. Het laatste stuk van de dag loop je door een rododendron bos, echt weer helemaal anders als het eerste stuk. 

 

Als je uiteindelijk aankomt in de trekkers lodges kun je goedkoop eten en drinken. Voor paar euro eet je je buik vol. Je kan kiezen uit lokale gerechten zoals Dahl Bhaat of gestoomde momo’s of westerse specialiteiten. Stel er niet teveel van voor, want ze moeten alles importeren uit de stad, aangezien er geen wegen zijn. Maar hey, alles smaakt na zo’n lange wandeling.

gebedsvlaggetjes op de top
zonsondergang Poonhill
poonhill zonsopgang
Poonhill top
poonhill bord
zonsopgang Poonhill
Poonhill

De wekker gaat om vier uur, even vervelend om je slaapzaak uit te kruipen. Het is steenkoud, dus snel warme kleding aan en een bak thee.

Dan begint er een pittige klim naar Poonhill, het beste van de Poonhill Trekking. Je wordt hier namelijk getrakteerd op een schitterende zonsopgang! De hoge bergen worden eerst rood, daarna oranje en dan wit. Rita moest hier zelfs even een traantje wegpinken.

top poonhill berg
Poonhill
poonhill vlaggetjes
De terugweg

Na het bezoek van Poonhill wordt de daling ingezet. Je loopt over de heuvelrug naar beneden. Hoewel het een lange wandeldag betreft, is echt al een stuk eenvoudiger dan de heenweg. Na nog één nachtje op de bergen te slapen is het de laatste dag nog maar een korte wandeling (3 uur).

 

Wij zijn geen ervaren hikers, dus vandaar de keuze voor de relatief korte trekking in Nepal. Want stel, dat je het na dag één al helemaal zat bent en je moet nog 8 dagen? Nou, ik was het allesbehalve zat en heb zelfs een beetje spijt dat we geen langere trekking hebben gedaan. Rita vond deze trekking precies goed en was blij dat het maar vier dagen duurden. Wel was ze enorm blij dat ze deze opgave heeft overwonnen, want de uitzichten die we hier zagen maakte het voor haar meer dan goed.

Wil je ook een trekking doen in Nepal? Lees dan ons artikel verschillende soorten trekking in Nepal, welke past bij jou?

Kijk ook onze vlog van onze trekking in Nepal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.