Fotoserie: Een reis door Communistisch Noord-Korea

De grote leider
Het voelt alsof we in een tijdmachine zijn gestapt en in de jaren 50 terecht zijn gekomen. Zelfs de ‘moderne’ gebouwen leken op bouwwerken uit de jaren 50/60, waarvan men zei dat het de toekomst zou worden. Zelfs nu ik dit schrijf vind ik het nog moeilijk om te omschrijven wat we precies zagen. Een reis door Noord-Korea is met geen pen te beschrijven, daarom laten we je het graag zien.
Futuristisch Pyongyang
Pyongyang
pyongyang wolkenkrabbers
rita in Pyongyang
Net niet futuristisch

Een reis door Noord-Korea start eigenlijk altijd in de hoofdstad. De stad Pyongyang doet mij nog het meeste denken aan de Jetsons. Oké, geen vliegende auto’s of robots. Ik heb het vooral over de semi futuristische architectuur. In de jaren 60 moeten ze echt gedacht hebben dat de toekomst er zo uit zou zien.

Meer weten over deze hoofdstad? We hebben de hoogtepunten van Pyonyang voor je op een rijtje gezet.

Platteland Noord-Korea
Studenten Noord-Korea
Maar toch ook traditioneel

Pyongyang is voor communistische begrippen, hypermodern. Maar reis je verder door Noord-Korea dan zie je ook veel traditionele dorpjes. Hier werken mensen op het land en kijken ze geïnteresseerd naar een enkele westerling die voorbijkomt. Hoewel de mensen vrij verlegen zijn, zwaaien kinderen erop los. Ook bij het bezoeken van een school was het leuk om toch wat interactie te hebben met de locale bevolking. Ook kwamen ze met de meest uiteenlopende vragen. Hoe pakken jullie global warming aan, was zo’n vraag. Helaas had ik hier niet echt het antwoord op, hoe graag ik dat ook had gewild.

Pyongyang leger
Legermensen Noord-Korea
War Museum Noord-Korea
Leger
Het leger is het allerbelangrijkste

Of je nu bij de supermarkt bent, of bij een stoplicht staat te wachten. Er zal altijd iemand in een legeroutfit te zien zijn. Zelfs op het platteland, waar je verder helemaal niemand tegenkomt. Opzich niet heel gek, want er zijn zo’n 1 miljoen soldaten in het land. Hiermee heeft Noord-Korea twee na grootste leger op aarde.

Er zijn van die plekken, waar je al jaren van droomt. Iedereen interpreteert dromen op een anders. Voor mij zijn dit plekken, waar ik bepaalde zaken niet begrijp. Een plek die magisch is op een manier waar je je vinger niet op kan leggen. Noord-Korea is zo’n plek voor mij en alles wat ik ervan voorstelde was waar. Een reis door Noord-Korea is echt een aanrader.

Kijk ook onze vlog van Noord-Korea

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.