5 dingen om te doen in Huaraz

Chavin de Huantar

Huaraz is een plek in waar je komt voor outdoor activiteiten. Of je nu wilt hiken, mountain biken, of bergbeklimmen. Het kan hier allemaal. Waarbij veel mensen het bekende rondje in Peru maken naar het zuiden en oosten van Lima. Kozen wij ervoor om ook het noordergelegen Huaraz te bezoeken. Hier vind je de hoogste bergen van de Peruaanse Andes, lichtblauwe meren, en oude Inca steden. Wij vertellen je 5 dingen om te doen in Huaraz.

llanganuco

Maak foto’s bij Llanganuco

Vlak bij het beginpunt van de beroemde hike naar Laguna 69, vind je de Llanganuco lakes. Deze twee lichtblauwe meren bevinden zich in een enorme kloof. Als je hier loopt voel je je echt een mier, door de kilometers hoge bergen die zich om je heen bevinden. Bij mooi weer heb je hier een geweldig uitzicht op de Huascarán. Met zijn 6.768 meter is dit de hoogste berg van Peru. Maak een wandeling om de twee meren heen of pak een toeristenbootje. Overal in Huaraz bieden ze tours aan naar Llanganuco. Hierbij bezoek je ook leuke dorpjes als Carhuaz, Yungay, Taricá en Caraz.

 

Ga je hiken naar Laguna 69? Dan zou ik een tour naar Llanganuco overslaan. Je maakt namelijk altijd een stop bij Llanganuco voordat je begint aan de hike. Je slaat dan twee vliegen in één klap.

dennis bergen mountain bike

Ga mountainbiken met uitzicht op de hoogste berg van Peru

Mountainbiken op enorme hoogte is iets, wat je niet op je eerste dag moet doen. Ben je eenmaal een beetje gewend aan de ijle lucht, dan is dit een echte aanrader. Samen met je gids ga je per auto naar een hoogte van 3500 meter. Hierna fiets je door de bergen naar een hoogte van 3700 meter. Dit eerste stuk is dan ook het zwaarste van de hele trip. Eenmaal boven heb je een schitterend zicht op Huascarán, de hoogste berg van Peru (6768 meter). Hierna wordt het een stuk makkelijker, want de rit is voornamelijk downhill. Je rijdt door diverse kleine dorpjes, waar je de bevolking aan het werk ziet. Je krijgt een mooi beeld van het leven hier in de hoge Andes. Het fietsen is een leuke afwisseling met de vele hike-excursies die je hier kan doen.

rita dennis bergen mountain bike
bergen mountain bike
Paron lake

Doe een dagexcursie naar Lake Paron

Op zo’n 100 km van Huaraz ligt Laguna Paron. Dit turqoise meer is omringd door enorme bergtoppen. Één van deze bergen heb je vast wel eens gezien op televisie. Het is namelijk de berg van het logo van Paramount Pictures. Het is de ideale plek om te bezoeken, voordat je echt gaat hiken. Voor een bezoek aan dit meer hoef je namelijk niet echt te hiken. Wel kan je een klim van een half uur maken naar het uitkijkpunt. Wij hebben zelf deze tour niet gedaan, maar we hoorden van veel mensen dat het zeker in de top vijf moet staan, van dingen om te doen in Huaraz.

Chavin de Huantar

Bezoek Incastad Chavin de Huantar

Als je denkt aan Peru, dan popt het immense Machu Picchu vast als eerste in je hoofd. De oude Inca-beschaving is beroemd over de hele wereld. Maar wist je dat er veel oudere beschavingen zijn, die eigenlijk veel belangrijker waren dan de Inca’s? De Chavín was een volk, dat zich vooral richtte op artistieke en culturele ontwikkeling ten tijde van de farao’s. We bezochten de oude ruïnes Chavín de Huantar, die op 3177 meter hoogte liggen verscholen tussen twee bergketens. Deze ruïnes zijn ongeveer 900 jaar voor Christus gebouwd. Het is een pelgrimsoord voor sjamanen. Ze deden er allerlei rituelen om de goden tevreden te houden. De Chavin beschaving was heel machtig in Peru. De specifieke architectuur en kennis over de kosmos werd later door andere beschavingen ook gebruikt (zoals de inca’s). Vol verwondering liepen we tussen de tempels en vinden we dit een must om te bezoeken in Huaraz.

Chavin de Huantar Rita
Rita Laguna 69

Hike naar Laguna 69

De hike naar Laguna 69 staat bekend als één van de zwaarste daghikes van Peru. Je bent zo’n zes uur aan het hiken op 4600 meter hoogte. De kans op hoogteziekte ligt dus op de loer. Zorg daarom dat je de eerste dagen eerst even acclimatiseert, voordat je deze hike gaat doen. Waarom zou ik dit voor de lol gaan hiken hoor ik je denken? Nou, je loopt namelijk naar één van de mooiste meren van Huaraz. Je start ’s ochtends vroeg en het eerste gedeelte is goed te doen. De wit gevlekte koeien met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond geven je het gevoel alsof je in een Milka-reclame in Zwitserland wandelt.

 

Hoe hoger je komt, hoe mooier de omgeving wordt. Je loopt langs bulderende watervallen en diepe kloven. Eenmaal boven word je getrakteerd op een kraakheldere meer omringd door imposante bergen. Wij vinden dit echt met stip het tofste op te doen in Huaraz.

Laguna 69
Hike laguna 69

Dit zijn onze 5 dingen om te doen in Huaraz. Heb je meer tijd dan zou je ook nog een meerdaagse hike kunnen maken.De Santa Cruz hike is volgens onze gids echt één van de mooiste. Je loopt hier in 4 dagen langs kleine dorpjes, enorme bergen en gletsjermeren.

.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
wie zijn wij

Dennis & Rita

BACK ON THE ROAD

Eindelijk mogen we weer! Na 6 maanden reizen dwars door Azië en Oceanië moesten we de reis helaas onderbreken. Maar we beloofden elkaar om de wereldreis te hervatten, zodra het weer mogelijk was. Goed nieuws! Want sinds 1 augustus zijn we begonnen aan onze wereldreis 2.0. 

Gerelateerd

logo fulltime travels

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk draait.